« www.tkk.fi

Suomeksi |

In English |

På svenska

Siirry sivun sisällön alkuun
TKK 100 - Sata vuotta tekniikan yliopisto-opetusta

Huhtikuussa 1908 Venäjän tsaari ja Suomen suuriruhtinas Nikolai II allekirjoitti asetuksen, jolla silloinen Polyteknillinen opisto muutettiin Suomen teknilliseksi korkeakouluksi. Uusi korkeakoulu aloitti toimintansa 1.9.1908, joten menossa on Teknillisen korkeakoulun (TKK) sadas lukuvuosi. Vietämme tätä vuotta erityisenä TKK100-juhlavuotena.

Juhlavuonna on arkisen työn keskellä syytä katsoa sekä menneisyyteen että tulevaisuuteen. Aikaisemmat opiskelija- ja opettajapolvet ovat luoneet TKK:sta Suomen tekniikan opetuksen ja tutkimuksen kärkiyliopiston, joka tekee laadukasta tutkimusta ja kouluttaa korkeatasoisia osaajia elinkeinoelämän ja julkisen vallan palvelukseen.

Suomalainen yhteiskunta elää globaalin talouden murroksessa. Yhteiset haasteet ilmastonmuutoksen hallinnasta energiaan ja talouden toimintatapojen muutokseen vaativat uusia ratkaisuja, uutta tutkimusta ja uutta osaamista. Suomalaiset yritykset toimivat maailmanlaajuisilla markkinoilla ja kilpailussa menestyminen edellyttää parasta mahdollista tietoa ja osaamista, jonka yritykset joutuvat hankkimaan sieltä, missä se on saatavissa. Siten ei riitä, että TKK on Suomen paras ja hyvää eurooppalaista tasoa, on oltava maailmanlaajuisesti tunnettu korkeatasoisena kouluttajana ja tutkijana. Uusi strategiamme vahvistaa edelleen sitoutumistamme koulutuksen ja tutkimuksen huipputasoon. Toiminnassamme korostuvat kansainvälistyminen, laatu ja uudistumiskyky, yhteiskunnallinen vuorovaikutus ja digitalisoitumisen hallinta. Käynnistynyt kansallinen yliopistouudistus tukee merkittävästi pyrkimystämme suomalaisen yhteiskunnan tarvitseman uuden osaamisen rakentamisessa.

Juhlavuoden monet tapahtumat tohtoripromootiosta henkilöstöjuhlaan viestivät sekä korkeakoulun omalle väelle että muulle yhteiskunnalle tekemästämme työstä, mutta myös sitoutumisestamme tulevaisuuteen. Tätä sitoutumista kuvastavat juhlavuonna yhdessä elinkeinoelämän kanssa käynnistettävät uudet digitalisoitumiseen ja energiaan liittyvät kunnianhimoiset tutkimusohjelmat.

TKK:n menestyksen takana ovat sen korkeatasoiset opettajat ja tutkijat ja lahjakkaat ja motivoituneet opiskelijat. Heidän työnsä ja innostuksensa on ratkaisevaa menestyksellemme. Samalla kun kiitän juhlivan TKK:n puolesta kaikkia ystäviämme kotimaassa ja ulkomailla kutsun teidät tekemään tulevaisuutta kanssamme.

Matti Pursula